Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

‘Στους Αλουέδες – 22/11/2018’: Όταν οι Βιομηχανικές ΑΠΕ “γράφουν” τα Άγραφα


'Στους Αλουέδες της Οικονομίας' της Πέμπτης 22 Νοέμβρη 2018  προσεγγίσαμε το κρίσιμο ζήτημα των Βιομηχανικών ΑΠΕ (ΒΑΠΕ), των τεράστιων ανεμογεννητριών που χωροθετούνται στις κορυφές της οροσειράς των Αγράφων.




Η Ζωγραφιά (Έφη) Γιακουβάκη και ο Μιχάλης Μπούργος φιλοξένησαν τον πρώην Βουλευτή Ευρυτανίας και δραστήριο μέλος του ‘Δικτύου για την Προστασία του Ευρυτανικού Περιβάλλοντος’ Θωμά Κώτσια. Μαζί τους στο στούντιο και ο Δημήτρης Μεϊμάρης, ακτιβιστής – μέλος του ΣΥΝΠΡΑΞΙΣ Μεσογαίας.



Την εμπειρία τους από την περιοχή και τον τρόπο που βιώνονται τοπικά οι νέοι σχεδιασμοί, μετέφεραν τηλεφωνικά ο Δημήτρης Δημητρίου, πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Μεγάλων Βραγγιανών, η Λεώνη Θανασούλα, υπεύθυνη Βιβλιοθήκης Προυσσού, ιδρύτρια Ελληνικού Σχολείου Προυσσού, ο Μανώλης Κοπανάκης, υπεύθυνος του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καρπενησίου, η Περσεφόνη Τσιμάκη, μέλος της Κίνησης Πολιτών για την Προστασία του Ευρυτανικού Περιβάλλοντος και ο Χρήστος Φασούλας, ενεργό πολίτη – κάτοικο Καρδίτσας και μέλος του Δικτύου Φορέων και Πολιτών για την Προστασία των Αγράφων.


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή στο ΣΥΝΔΕΣΜΟ


Τους ‘Αλουέδες της Οικονομίας’ μπορείτε να τους παρακολουθείτε ζωντανά κάθε Πέμπτη, 6-8 το απόγευμα, στο αυτοδιαχειριζόμενο RADIO 2510


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΕ ΛΙΓΟ: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ για την Συντροφιά του Περιβάλλοντος στον Planet

ΣΗΜΕΡΑ Σάββατο 5 Μαρτίου 2022, σε λίγη ώρα, στις 3 μμ ο Μιχάλης Μπούργος , συντονιστής και κ των ιδρυτών της Συντροφιά του Περιβάλλοντος θα ...