Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

Βίντεο: στα «Ανακατώματα το Τσικνοσάββατο», στον πεζοδρόμο Γεωργάκη Ολυμπίου στο Κουκάκι


To Σάββατο 22 Φλεβάρη, πήγαμε και εμείς και διασκεδάσαμε στο Κουκάκι, στον γνωστό πεζοδρόμο – στέκι της Γεωργάκη Ολυμπίου, στο καρναβάλι - γλέντι που διοργανώνουν για όγδοη χρονιά οι κάτοικοι και οι τοπικές επιχειρήσεις.


Τα «Ανακατώματα το Τσικνοσάββατο» είναι μία πρωτοβουλία που έχει έντονο «αέρα» γειτονιάς, συγχρηματοδότηση των τοπικών καταστημάτων και συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων. Ένα μεγάλο αποκριάτικο γλέντι-καρναβάλι, που πέτυχε με το παραπάνω τον σκοπό του, να βγει έξω ο κόσμος, να διασκεδάσει και παράλληλα να γνωρίσει τη ξεχωριστή αυτή γειτονιά.

Τα καταστήματα θα προσέφεραν μπύρα, κρασί και τσικουδιά με 2€ και μας κεράσαν περιποιημένα σουβλάκια και hot dog. Μας «κέρασαν» ακόμα πολλά δρώμενα τόσο για παιδιά, όσο και για μεγαλύτερα «παιδιά»!
Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 4 το μεσημέρι, με την αποκριάτικη παρέλαση από τα παιδιά της ομάδας μπάσκετ του Κουκακίου ΚΟΥΚΑΚΙ B.C.. Ακολούθησαν εκδηλώσεις για τα παιδιά, με εμψυχωτές, κλόουν, ξυλοπόδαρους, ζογκλέρ, Παραδοσιακό Γαϊτανάκι με πολύ μουσική και εκπλήξεις. Με την ενεργή συμμετοχή όσων βρεθήκαμε εκεί. Και ζωντανές μουσικές και μελωδίες από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου.
Κατά τις 6:30, τις μουσικές επιλογές ανέλαβαν οι καλεσμένοι DJ’s Διονύσης Παπαδόπουλος aka (Dj Dennis), η Νάνσυ Αγγελοπούλου aka (Dj Nancy) , Dj George Kouk, σε ένα μοναδικό Street Party, που κράτησε μέχρι τις 10.
Στη συνέχεια, τη «σκυτάλη» πήραν οι κρουστοί Quilombo και Batala Atenas με τον δυναμικό ήχο τους σε Βραζιλιάνικους ρυθμούς SambaBatucada και SambaReggae καθώς και ο Λευτέρης Γρηγορίου με τα Global Νταούλια, σκορπίζοντας το κέφι σε όλο το μήκος του πεζόδρομου,  στήνοντας ένα ξέφρενο γλέντι.
Μείναμε μέχρι και τα μεσάνυχτα, η γιορτή και ο κόσμος παρέμενε στα καλύτερά τους, επιβεβαιώνοντας πως τα καλύτερα τα φτιάχνουν οι γειτονιές και οι κάτοικοί τους!

Από την ξεχωριστή αυτή βραδιά και την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και τα τέσσερα βίντεο που ακολουθούν:

Βίντεο 1 Βίντεο 2 Βίντεο 3 Βίντεο 4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΕ ΛΙΓΟ: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ για την Συντροφιά του Περιβάλλοντος στον Planet

ΣΗΜΕΡΑ Σάββατο 5 Μαρτίου 2022, σε λίγη ώρα, στις 3 μμ ο Μιχάλης Μπούργος , συντονιστής και κ των ιδρυτών της Συντροφιά του Περιβάλλοντος θα ...